Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Chocolademuseum

8 beoordelingen

In het luxueuze Opera-district van Parijs is het Musée Gourmand du Chocolat geheel gewijd aan de geschiedenis van chocolade. En daarbij valt van alles te proeven.

Op drie verdiepingen staan allerlei tentoonstellingen over chocola. De eerste verdieping staat helemaal in het teken van de oorsprong van chocolade in Mexico. Je ziet de originele gereedschappen waarmee de Olmeken, Maya’s en Azteken een mengsel van cacao en chili maakten, een drank die voor hen meer waarde had dan goud.

De tweede verdieping laat de introductie van chocolade in Europa gedurende de 16de eeuw zien. Spaanse ontdekkingsreizigers namen cacao mee terug uit Mexico en maakten er de zoete lekkernij van, zoals we die nu kennen. Bij de demonstraties op de derde verdieping kunnen bezoekers zien hoe chocoladerepen gemaakt worden. Er kan geproefd worden van verschillende soorten handgemaakte chocola.

Tours en tickets

Alles weergeven

Parijs Chocolademuseum

12 beoordelingen

Het is een van 's werelds meest geliefde lekkernijen, maar er zijn slechts weinig mensen die er veel over weten. In het chocolademuseum voor fijnproevers ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: 90 minuten
Van USD 13,08

Paris Pass: inclusief hop-on hop-off bustour en toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden

1.487 beoordelingen

Ontdek de vrijheid van onbeperkt bezienswaardigheden bezoeken met de Parijs-pas, waarmee u gratis toegang krijgt tot de beste attracties die Parijs te bieden ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 148,60
USD 157,15 Bespaar:USD 8,55