Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Fontaine Saint-Michel

Fontaine Saint-Michel werd gemaakt door de beeldhouwer Gabriel Davioud in 1860. Het is tevens de naamgever voor het plein waarop de fontein staat, namelijk Place Saint-Michel. De monumentale fontein, te vinden tussen Boulevard Saint-Michel en Place Saint-Andres-des-Arts werd gebouwd in opdracht van Baron Georges-Eugene Haussmann als onderdeel van de plannen van Napoleon III om meer licht en lucht in de stad Parijs te brengen.

De fontein beeldt de aartsengel Michael uit, die Satan verslaat. Dat was destijds een controversieel politiek symbool, waarmee Napoleon wilde aangeven dat hij de revolutie in de buurt wilde neerslaan. In tegenstelling tot andere fonteinen in Parijs, is Fontaine Saint-Michel gemaakt van diverse kleuren en materialen, waaronder rood en groen marmer, blauwe en gele steen en brons. Place Saint-Michel is een populaire bestemming voor zowel de jongeren uit de stad als toeristen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Parijs - avondwandeling door het Quartier Latin

142 beoordelingen

Ontdek de verborgen geheimen van het Quartier Latin tijdens een avondwandeling door dit legendarische district aan de linkeroever. Deze buurt van Parijs bevat ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 23,21