Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Château Malmaison

Château Malmaison is een buitenhuis in de buurt van Parijs, waar ooit Joséphine de Beauharais woonde. Zij was de eerste vrouw van Napoleon I en de eerste keizerin van Frankrijk. Het is zelfs nog een tijdje het hoofdkwartier van de Franse regering geweest.

Joséphine de Beauharais kocht Château Malmaison in 1799 voor het bedrag van ruim 300.000 Franse franc, terwijl Napoleon I in Egypte aan het vechten was. Vervolgens heeft ze ook nog eens een grote investering moeten doen om het vervallen kasteel te renoveren.

Joséphine werd uiteindelijk eigenaar van het huis en richtte eromheen een grote dieren- en plantenwereld in. Ze beschikte over een echte menagerie met kangoeroes, lama’s, zebra’s, struisvogels en zelfs een zeehond. Ze bouwde ook verwarmde kassen. Na haar scheiding van Napoleon in 1809 bleef ze er wonen totdat ze in 1814 overleed.

Tours en tickets

Alles weergeven

Paris Pass: inclusief hop-on hop-off bustour en toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden

1.487 beoordelingen

Ontdek de vrijheid van onbeperkt bezienswaardigheden bezoeken met de Parijs-pas, waarmee u gratis toegang krijgt tot de beste attracties die Parijs te bieden ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 148,05
USD 156,57 Bespaar:USD 8,52