Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Musee de l'Armee

Het Musee de l’Armee is in 1795 geopend tegen het einde van de Franse Revolutie en is toepasselijk gevestigd in Les Invalides in Parijs. Dat is een gebouwencomplex met musea en monumenten, die een relatie hebben met de militaire historie van Frankrijk. De Dôme des Invalides, met gouden koepel, is door de jaren heen een van de opvallendste bezienswaardigheden van Parijs gebleken. Deze plek was lange tijd een rusthuis voor veteranen. Er liggen een aantal Franse oorlogshelden begraven, waaronder Napoleon Bonaparte, die zonder twijfel dé publiekstrekker van het museum is.

Het museum heeft een van de kostbaarste wapenverzamelingen ter wereld. Deze is verdeeld over zeven ruimten, met objecten uit verschillende tijdperken, van oudheid tot 20ste eeuw. Kanonnen, kronen, zwaarden, pantsers, kunstwerken en voorwerpen uit de verschillende legers zijn te zien. Ook vind je er luxe wapens en persoonlijke kleding, zoals de bicorne-hoed van Napoleon en zijn meest legendarische portret.

Tours en tickets

Alles weergeven

Zonder wachtrij: Legermuseum Parijs en graftombe van Napoleon

4 beoordelingen

Vermijd de drukte en sla de wachtrij over bij uw bezoek aan het kenmerkende Legermuseum in het Hôtel des Invalides, met uitzicht op de Eiffeltoren. ...  Meer info

  • Locatie: Paris, Frankrijk
  • Duur: 2 uur
Van USD 14,29