Parijs bezienswaardigheden Alles weergeven 

Aquarium Tropical de la Porte Dorée

4 beoordelingen

Het tropisch aquarium van Parijs werd in 1931 gebouwd door de Franse architect Albert Laprade. Het moest een blijvende herinnering vormen voor de “Exposition coloniale internationale” in dat jaar. Het gebouw heeft een opvallende zuilengevel, die is gebaseerd op een klassieke Griekse tempel en een monument is op het gebied van Art Deco-stijl. De buitenmuren hebben reliëfs van meer dan 250 figuren en dieren uit de Franse koloniën, gemaakt door beeldhouwer Alfred Janniot. Tegenwoordig kun je er prima met de hele familie naar toe, want er zijn meer dan 5.000 dieren en vissen te zien van maar liefst 300 verschillende kleurrijke soorten, van snoek tot schildpad en zeester.

Onlangs zijn twee zeldzame albino krokodillen aan de collectie toegevoegd, terwijl met tijdelijke exposities aandacht gevraagd wordt voor temperatuurstijging en natuurbehoud.

Tours en tickets

Alles weergeven

Paris Pass: inclusief hop-on hop-off bustour en toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden

1.487 beoordelingen

Ontdek de vrijheid van onbeperkt bezienswaardigheden bezoeken met de Parijs-pas, waarmee u gratis toegang krijgt tot de beste attracties die Parijs te bieden ...  Meer info

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 148,05
USD 156,57 Bespaar:USD 8,52