New York City bezienswaardigheden Alles weergeven 

Bloomingdale's

706 beoordelingen

In 1860 begonnen de in Beieren geboren broers Joseph en Lyman Bloomingdale met de verkoop van hoepeljurken in een winkeltje aan de Lower East Side. In 1872 hadden ze hun handel uitgebreid naar een breder aanbod van kledingstukken. De collectie werd in Europa gemaakt en bestond uit een uitgebreid aanbod voor mannen en vrouwen. Ze verhuisden in die tijd naar een rijtjeshuis in het toen nog niet modieuze Midtown.

In de jaren daarna werd dit gebied uitgebreid met het Metropolitan Museum of Art, Central Park, St. Patrick’s Cathedral en openbaar vervoer. Er kwamen zó veel klanten op de zaak af, dat de broers besloten om hun inmiddels bekende warenhuis op 59th Street en Lexington Avenue te openen. Het gebouw dat een heel stadsblok innam, werd in 1930 in Art Deco-stijl gebouwd door de architecten Starrett & Van Vleck, die onder andere ook de gebouwen van de concurrenten van Bloomingdale’s, zoals Saks Fifth Avenue en Lord & Taylor, ontworpen hadden.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour langs kerstverlichting en filmlocaties in New York

14 beoordelingen

Geniet met volle teugen van de kerstsfeer op feestelijke locaties en omgevingen uit uw favoriete films tijdens de tour langs kerstverlichting en filmlocaties ...  Meer info

  • Locatie: New York City, New York
  • Duur: 2 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 42,00