Montreal bezienswaardigheden Alles weergeven 

Les Laurentides

Hoewel de hele bergketen zich uitstrekt van Ottawa naar Charlevoix, wordt met “Les Laurentides” het gebied ten noorden van Montreal bedoeld. Naast dat het een paradijs is voor natuurliefhebbers, met prachtige bossen, zijn de Laurentiden ook een van de oudste bergen ter wereld. Ze bestaan uit rotsen en gesteenten uit het Cambrium, 540 miljoen jaar geleden.

De regio is zeer populair bij inwoners van Montreal die even een weekendje weg willen. Ook toeristen, die gek zijn op wandelen, bergklimmen, raften en fietsen komen aan hun trekken. Activiteiten als kanoën, tokkelen en golfen zijn allemaal mogelijk. ’s Winters komen daar nog sneeuwschoenwandelen, skiën, sleetje rijden, schaatsen en veel meer bij. In de Laurentiden zijn een aantal van de beste skiresorts van het land te vinden, naast topkwaliteit golfbanen, Nordic spa’s en 230 kilometer aan pistes. De eerste skilift van Noord-Amerika werd al in 1930 in Shawbridge gebouwd!

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtrip naar de Laurentian Mountains vanuit Montreal

139 beoordelingen

Ontdek de prachtige Laurentian Mountains tijdens deze dagtrip vanuit Montreal. Bewonder het uitzicht op de bergen — waaronder de 875 meter hoge Mont Tremblant ...  Meer info

  • Locatie: Montreal, Canada
  • Duur: 10 uur
  • Taal: Engels
Van USD 77,42