Viator

Milaan bezienswaardigheden Alles weergeven 

Cimitero Monumentale

Sommige begraafplaatsen zijn net kleine steden, zoals de Cimitero Monumentale in Milaan. Het is de tweede begraafplaats in Milaan qua grootte, en de paden worden gesierd door een groot aantal graven met beeldhouwkunst. Cimitero Monumentale werd in 1866 in gebruik genomen, met als doel om het grote aantal kleinere begraafplaatsen in de stad samen te voegen. Er werden twee nieuwe en hele grote begraafplaatsen aangelegd: een voor de rijken (Cimitero Monumentale) en een voor de rest (Cimitero Maggiore). Omdat het een laatste rustplaats is geworden van heel veel rijken en bekende sterren zijn de graven en mausoleums vaak echte kunstwerkjes.

Eva Peron uit Argentinië lag tot 1971 in het geheim begraven op deze begraafplaats vanwege de anti-Peron-sentimenten in haar thuisland. Ook de Italiaanse componist Giuseppe Verdi lag hier een maand begraven voordat zijn lichaam werd verplaatst. Vandaag de dag is de grootste publiekstrekker voor niet-Italiaanse bezoekers de uitstraling van de begraafplaats als beeldentuin.

Tours en tickets

Alles weergeven

Milaan hop-on hop-off tour

461 beoordelingen

Ontdek de mooiste plekken van Milaan met een hop-on hop-off bustour van 1 dag of 48 uur. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden vanuit een open ...  Meer info

  • Locatie: Milaan, Italië
  • Duur: Uw kaartje is tot 1 kalenderdag of 48 uur na het eerste gebruik geldig, afhankelijk van uw keuze
  • Taal: Engels
Van USD 27,71