Milaan bezienswaardigheden Alles weergeven 

Biblioteca Ambrosiana

22 beoordelingen

Naast het prachtige ontwerp zijn grote bibliotheken een symbool voor de elite. Daarom liet kardinaal Federico Borromeo aan het begin van de 17de eeuw de Pinacoteca Ambrosiana, oftewel de Ambrosiana Bibliotheek en Kunstcollectie, bouwen.

Borromeo voorzag de bibliotheek van meer dan 15.000 manuscripten en 30.000 boeken, die hij en zijn werknemers in heel Europa hadden verzameld. In de bibliotheek waren oude Griekse en Romeinse werken te vinden, maar ook enkele stukken uit het Midden Oosten. De eerste leeszaal van de Biblioteca Ambrosiana werd in 1609 voor het publiek geopend.

Bekende bezoekers van de bibliotheek waren dichter Lord Byron en schrijfster Mary Shelley, die op bezoek kwamen om werken als Codex Atlanticus van Leonardo da Vinci, de liefdesbrieven van Lucrezia Borgia en werken van Petrarch te zien.

Tours en tickets

Alles weergeven

Zonder wachtrij: wandeling met toegangskaart voor Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci

209 beoordelingen

Bekijk een van de meest beroemde schilderijen ter wereld tijdens deze 3 uur durende wandeling door Milaan, inclusief een bezoek aan 'Het laatste avondmaal' van ...  Meer info

  • Locatie: Milaan, Italië
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 82,06

MilanoCard: sightseeingpas in Milaan

60 beoordelingen

Verken Milaan op uw gemak met de MilanoCard en bewonder de bezienswaardigheden in de stad. Geniet van gratis toegang of korting op de toegangsprijs bij enkele ...  Meer info

  • Locatie: Milaan, Italië
  • Duur: Uw Milano Card is tot 48 of 72 uur na het eerste gebruik geldig
Van USD 16,65