Melbourne bezienswaardigheden Alles weergeven 

St Kilda

4 beoordelingen

St Kilda is de mooie wijk aan de zeekant van Melbourne en ligt op korte afstand (6 km met de tram) vanaf het zakendistrict CBD. Het heeft een kermisterrein in Victoriaanse stijl, een Lunapark, St Kilda Sea Baths en winkels en restaurants langs Acland Street en Fitzroy Street.

In de tijd van Victoria en Edward was de wijk gewild bij de elite van Melbourne. De interessante geschiedenis is terug te zien aan de vele oude woonhuizen en kenmerkende attracties.

Fitzroy Street loopt van de zuidzijde van het Albert Park tot aan St Kilda Beach. Er zijn veel goede restaurants, cafés, pubs en winkels, maar ook goedkope en luxe woningen. Een levendige straat, waar je naar mensen kunt kijken en wat kunt drinken in de vele kleine cafeetjes aan de straatkant.

Acland Street loopt parallel aan het strand en heeft een beetje hetzelfde aanbod. Hier vind je ook de populaire kunst- en handwerkmarkt op zondag (op de Esplanade) en een aantal heerlijke banketbakkers.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour van een halve of hele dag met privégids vanuit Melbourne

13 beoordelingen

Bent u op zoek naar een persoonlijke sightseeingtrip in Melbourne, boek dan deze gepersonaliseerde tour van een halve of hele dag met een privégids die u ...  Meer info

  • Locatie: Melbourne, Australië
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 338,35