Marrakech bezienswaardigheden Alles weergeven 

Watervallen Ouzoud

7 beoordelingen

De watervallen van Ouzoud liggen bij het dorpje Tanaghmeilt in het Atlasgebergte. Het zijn de hoogste watervallen van Marokko. Het water valt 110 meter tussen de indrukwekkende rode rotsen naar beneden, via een kloof van de rivier El Abid. De naam is ontleend aan de olijfboomgaarden die in de vallei te vinden zijn (‘Ouzoud’ is berbers voor ‘olijf’). De top van de watervallen heeft nog steeds een aantal historische watermolens, waarvan een aantal nog in gebruik is. Hier wordt olijfolie gemaakt uit olijven van de omliggende velden.

Het is een populaire dagtocht vanaf het dichtbijgelegen Marrakech en de watervallen met bomen eromheen zijn een schitterende locatie voor wandelen en picknicken. De weelderig groene bomen zijn bovendien het woongebied van de makaakapen. Wanneer u afdaalt langs de rotstreden de kloof in, kunt u zelfs zwemmen onderaan de watervallen of een boottocht op de rivier ondernemen en de natuurlijke grotten in de rotswand verkennen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtrip vanuit Marrakesh naar de Ouzoud-watervallen

28 beoordelingen

Bewonder één van de natuurwonderen in Marokko op een dagtrip naar de Ouzoudwatervallen vanuit Marrakech. Reis in een 4x4 of een minibusje door het ...  Meer info

  • Locatie: Marrakech, Marokko
  • Duur: 9 uur
  • Taal: Engels
Van USD 94,92