Marrakech bezienswaardigheden Alles weergeven 

Essaouira

Deze plek is al bekend vanaf 1960, omdat legendarische muzikanten als Jimi Hendrix, Mick Jagger, Frank Zappa en Cat Stevens hier naartoe kwamen. Tegenwoordig is het niet meer zo alternatief, maar de gemoedelijke sfeer trekt nog steeds veel toeristen aan.

Essaouira ligt aan de Atlantische kust tussen Casablanca en Agadir. De vissershaven en strandplaats doet Europees aan met heldere blauw met witte gebouwen, de bruisende haven en levendige markten tussen de goed bewaard gebleven muren uit de 18de eeuw. De harde kustwind maakt dit een populaire plek voor surfers, windsurfers en kitesurfers, maar de plaats is ook een verzamelplek voor kunst, met kunstgaleries, handwerkstalletjes, cafés met livemuziek en bars en restaurants aan het water. Plan uw bezoek tijdens een van de jaarlijkse festivals om Essaouira op zijn meest sfeervolst te beleven.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour: Gastronomische dagtrip naar Essaouira vanuit Marrakesh

Ontvlucht de stad en ontdek de smaken van de Marokkaanse kustlijn tijdens deze culinaire dagtrip naar Essaouira vanuit Marrakesh. Bezoek een lokale producent ...  Meer info

  • Locatie: Marrakech, Marokko
  • Duur: 10 uur 30 minuten
  • Taal:
Van USD 26,71