Málaga bezienswaardigheden Alles weergeven 

Kathedraal van Málaga

De glinsterende witstenen kathedraal van Málaga is in een tijdbestek van vele jaren gebouwd op de plek waar ooit een moskee stond. De bouw begon nadat het koningspaar Isabella en Ferdinand de Moren rond 1480 uit Andalusië hadden verdreven. Het enige overblijfsel van de moskee is de mooie Patio de los Naranjos, een binnenplaats waar nog steeds zoet geurende sinaasappelbomen staan. De kathedraal wordt lokaal ook wel La Manquita (de eenarmige vrouw) genoemd, omdat het gebouw maar één klokkentoren heeft, met prachtige details in barokstijl.

De oorspronkelijke architect van de kathedraal was Diego de Siloe. De bouw begon in 1528 en duurde maar liefst twee en een halve eeuw. Dit is goed terug te zien aan het rommelige ontwerp van de gevel met elementen uit de Gotiek, Renaissance en Barok. De architect José Martín de Aldehuela, die ook de Puente Nuevo in Ronda bouwde, had ook nog een hand in de voltooiing van de kathedraal.

Tours en tickets

Alles weergeven

Fietstocht door Málaga

34 beoordelingen

De beste manier om de bezienswaardigheden en geschiedenis van Málaga te ontdekken, is tijdens een fietstocht! U zult veel plezier hebben, van de frisse ...  Meer info

  • Locatie: Malaga, Spanje
  • Duur: 3 uur 30 minuten
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 29,73