Madrid bezienswaardigheden Alles weergeven 

El Real Monasterio de la Encarnación

Een van de twee koninklijke kloosters in het centrum van Madrid is het 17de-eeuwse El Real Monasterio de la Encarnación. Het werd gebouwd door koningin Margaretha van Oostenrijk en is een belangrijk voorbeeld van Spaanse barok geworden. Daarnaast is het een belangrijk heiligdom in Spanje. Het deed ooit dienst als vrouwenklooster voor met name koninklijke families en is ook zo ingericht. Het gebouw is nog steeds onderdeel van de Orde van Recolet Augustines, maar wordt door de Spaanse overheid wel toegankelijk gehouden voor publiek.

De hoofdkapel van het klooster heeft plafondschilderingen van Francisco Bayeu, een kloostergang en een hoofdaltaar van Vincenzo Carducci. Diverse schilderijen en beelden sieren het interieur. Veel bezoekers komen voor het bekendste onderdeel van dit koninklijke klooster: een heilige bol waarin het bloed van Sint Pantaleon zou zitten. Deze zou elk jaar op 26 juli vloeibaar worden op de avond van zijn feestdag. Er zijn meer relieken te zien, die in goud en zilver tentoongesteld worden.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour langs de hoogtepunten van Madrid met entree voor stadion Santiago Bernabéu

101 beoordelingen

Combineer een tour door Madrid met een bezoek aan het stadion Santiago Bernabéu, thuisbasis van het legendarische voetbalteam Real Madrid. Bekijk de ...  Meer info

  • Locatie: Madrid, Spanje
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 63,96