Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Tate Britain

Het Tate Britain heeft de grootste collectie van Britse kunst ter wereld. De geschiedenis gaat terug tot 1897 en het maakt deel uit van een groep van vier musea door heel Engeland. Gezamenlijk hebben ze zo’n 70.000 werken in bezit.

De permanente tentoonstelling is uitsluitend gericht op Britse kunstenaars. Er zijn werken te zien van Hogarth, Gainsborough, Whistler en Barbara Hepworth, uit de 16de tot en met de 20ste eeuw. Het meest noemenswaardig zijn de enorme collecties gewijd aan de romantici Constable en William Blake, en de grootste verzameling schilderijen van J.M.Turner ter wereld. Het Tate is ook gastheer van de controversiële jaarlijkse uitreiking van de Turner Prize. Daarom is er ook veel moderne kunst te bewonderen, met werken uit de 20ste eeuw van Lucian Freud, Francis Bacon en Tracey Emin.

Het Tate Britain is de oudste van de vier musea die door Sir Henry Tate werden gesticht en is te vinden in een gebouw op Millbank, dat op de monumentenlijst staat.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privérondleiding Tate Britain en Tate Modern

3 beoordelingen

In Tate Britain, waar uw rondleiding begint, vindt u de belangrijkste collectie Britse kunst van de 16e eeuw tot heden. Het is een voortreffelijk 19e-eeuws ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 3 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 101,85