Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

St Stephen Walbrook

Deze Londense kerk, met zijn massieve versierde koepel, wordt gezien als de voorloper van de bekende St. Paul’s Cathedral. Het is van de mooiste kerkontwerpen van architect Christopher Wren, met Korintische zuilen en een modern wit altaar van kunstenaar Henry Moore. Het ontwerp en de plaats van het altaar (midden in de kerk) was voor die tijd erg ongebruikelijk.

De kerk werd gebouwd tussen 1672-1679, nadat de middeleeuwse kerk op deze plek bij de Grote Brand van Londen in 1666 werd verwoest. Het is een anglicaanse parochiekerk met een rijke geschiedenis en traditie. Het wordt gezien als een prachtig voorbeeld van Engelse architectuur. De bijna 20 meter hoge koepel ondersteund door pilaren en bogen wordt alom geprezen. Ook de verlichting en het gebruik van daglicht, door strategisch geplaatste ramen, is uniek. Volgens velen is dit een van de belangrijkste gebouwen in Engeland.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privérondleiding door St Paul's Cathedral in Londen

2 beoordelingen

Toen Londen in brand stond na Duitse bombardementen in de Tweede Wereldoorlog stond de imposante koepel van St. Paul's Cathedral scherp afgetekend tegen de ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 3 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 101,92