Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Somerset House

Somerset House staat aan de Thames in hartje Londen. Oospronkelijk werd dit huis gebouwd in opdracht van Edward Seymour, de hertog van Somerset en beschermheer van Engeland. In eerste instantie was het een groot koninklijk paleis en een van de eerste voorbeelden van renaissancebouw in Engeland. Door de jaren heen woonden hier Koningin Elizabeth I, Koningin Anne van Denemarken en Generaal Fairfax. Het werd zelfs gebruikt om het lichaam van Oliver Cromwell te laten zien na zijn overlijden in 1658.

Door de jaren heen verloederde het originele gebouw en halverwege de 19de eeuw werd Somerset gesloopt en herbouwd. Zo ontstond een groot neoklassiek pand, waar diverse overheidsdiensten zitting hadden. Vandaag de dag is Somerset House voornamelijk een publiek gebouw en een culturele ontmoetingsplek. Binnen is de veelgeprezen collectie van de Courtauld Gallery te vinden, maar ook cafés en restaurants. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan begeleide rondleidingen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour langs Sherlock Holmes-filmlocaties in Londen

14 beoordelingen

Loop een middag in de voetsporen van Sherlock Holmes in Londen. Tijdens een wandeling langs ontelbare filmlocaties en literaire pleisterplaatsen komt u heel ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 2 uur
Van USD 15,96