Viator

Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Shri Swaminarayan Mandir London

1 beoordeling

Zijn we nu in India of Engeland? Shri Swaminarayan Mandir, ook wel de Neasdentempel, doet je geloven dat je aan de andere kant van de wereld bent beland. De oorspronkelijke witte Hindoetempel werd geheel op traditionele wijze en met traditionele materialen gemaakt. Tot 2000 was het houder van het Guinness World Record als grootste Hindoetempel buiten India.

Tijdens de bouw waren er twee grote uitdagingen: de tempel diende gebouwd te worden in overeenstemming met de voorschriften van de Vastu Shastras, eeuwenoude regels die bijvoorbeeld het gebruik van ijzer en staal verbieden. Maar ook moest het gebouw voldoen aan de Britse strenge regels tegen het gure weer. Er werd 3.000 ton Bulgaarse kalksteen en 1.200 ton Italiaans Carrara-marmer naar India verscheept. Daar gingen professionele beeldhouwers er mee aan de slag en ze codeerden alle onderdelen tot een 3D puzzel van 26.300 stukjes, die twee jaar later weer naar Londen werden verscheept.

Tours en tickets

Alles weergeven

London Pass inclusief hop-on hop-off bustour en toegang tot meer dan 60 attracties

844 beoordelingen

Ontdek het plezier van sightseeing met de London Pass en maak volop gebruik van gratis toegang tot 60 wereldberoemde attracties, zoals Westminster Abbey en de ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 98,35