Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Sherlock Holmes House & Museum

De meest bekende detective van Londen wordt geëerd in het gelijknamige Sherlock Holmes Museum. Het museum is te vinden op 221b Baker Street, het legendarische adres uit de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle. Volgens die verhalen woonden Sherlock Holmes en zijn bekende hulpje Doctor Watson hier tussen 1881 en 1904. Het erfgoed van dit karakter is zo belangrijk voor het toerisme in Londen, dat het gebouw tegenwoordig een rijksmonument is.

Het particuliere museum is gewijd aan het leven en het tijdperk van Sherlock Holmes. De inrichting van het huis is precies gebaseerd op de verhalen. De karakteristieke werkkamer in Victoriaanse stijl van Holmes zit op de eerste verdieping met uitzicht over Baker Street. De slaapkamer van Doctor Watson zit op de tweede verdieping en de bergruimte staat vol met koffers van gasten. De slaapkamer van Holmes op zolder ziet er al even rommelig uit als in de verhalen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Jack the Ripper en Sherlock Holmes tours door een spookachtig Londen

107 beoordelingen

Geniet van de supergriezelige locaties en straten uit het verleden van Londen tijdens deze bus- en wandeltocht van 2,5 uur. U rijdt in een ouderwetse ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 2 uur 30 minuten
Van USD 36,10
USD 40,11 Bespaar:USD 4,01