Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Haven van Dover

Dover is bekend van de witte krijtrotsen die, zodra Engeland in zicht is, de reizigers verwelkomen. Het is een drukke veerhaven, voornamelijk voor de verbinding tussen Engeland en Frankrijk. Dover is wat cruiseschepen betreft veel rustiger. Op dat gebied wordt de haven vooral gebruikt voor overstappen en bevoorrading.

Dover was ooit een luxe resort aan zee, maar is eigenlijk nooit het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog te boven gekomen. Daarom zijn tegenwoordig plaatsen als het Georgiaanse Brighton en het middeleeuwse Rye of Canterbury, met de mooie kathedraal, aan de zuidoostkust veel populairder. Of bezoekers gaan naar Londen, dat maar op enkele uren reizen ten noorden van Dover ligt.

In Dover is het 12de-eeuwse kasteel van Henry II de grootste attractie. Het is het oudste kasteel in Engeland. In 1539 bouwde Henry VIII even verderop het Walmer Castle met kasteelgracht, dat ook een bezoek waard is.

Tours en tickets

Alles weergeven

Kustexcursie Dover: Tour van Londen naar de haven van Dover via Dover Castle voorafgaand aan uw cruise

5 beoordelingen

Verlaat uw hotel in Londen of bij Heathrow Airport en reis naar de haven van Dover voor het vertrek van uw cruise en stop onderweg voor een bezoek aan Dover ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 6 uur
Van USD 102,60

Kustexcursie Dover: tour naar Londen via Canterbury en Leeds Castle na afloop van de cruise

12 beoordelingen

Profiteer na afloop van uw cruise in de haven van Dover optimaal van uw reis naar Londen. Deze handige transfer per luxe bus na afloop van uw cruise naar uw ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 8 uur
Van USD 133,64