Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

De Cenotaaf

De Cenotaaf is een oorlogsmonument op Whitehall Street in hartje Londen. Het was ooit een tijdelijk kunstwerk voor een vredesparade aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. In 1920 werd het vervangen door een permanent bouwwerk van Portland-steen. Het wordt nu gezien als het belangrijkste oorlogsmonument van het Verenigd Koninkrijk, waarmee ook slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen, waaraan Britse soldaten hebben deelgenomen, worden herdacht. Koning George VI heeft het monument na de Tweede Wereldoorlog voor de tweede keer in gebruik genomen in november 1946. Het ontwerp van de Cenotaaf is ook elders in het Verenigd Koninkrijk nagemaakt en wereldwijd terug te vinden in Australië, Canada, Bermuda, Hong Kong en Nieuw-Zeeland.

Het ruim 10 meter hoge en 120 ton zware monument heeft twee keer de inscriptie “The Glorious Dead”. Hier vindt rond 11 november de jaarlijkse herdenking “National Service of Remembrance” tijdens Remembrance Sunday plaats.

Tours en tickets

Alles weergeven

Historische wandeling door Londen, inclusief Westminster en toegang tot Churchill War Rooms

66 beoordelingen

Ontdek met een deskundige gids de bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog in Westminster en breng een bezoek aan de fascinerende Churchill War Rooms, ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 63,84