Viator

Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Blackfriars Bridge

1 beoordeling

Blackfriars Bridge is de drukste van de vier bruggen in hartje Londen. Deze brug over de Theems helpt verkeer en voetgangers naar de andere kant. De brug is in de loop der tijd een aantal keren aangepast. De huidige is ruim 280 meter lang en 32 meter breed en heeft vijf bogen van smeedijzer. Beeldhouwkunst siert de pijlers van de brug. Aan de oostzijde zijn hierin zeedieren en vogels te zien en aan de westzijde allerlei zoetwatervogels. Dit is een symbool voor het omslagpunt van de getijden op deze plek in de rivier. De meeste rondvaarten over de Theems varen onder de Blackfriars Bridge, Millennium Bridge, Southwark Bridge en London Bridge door.

In 1982 kreeg de brug internationale aandacht toen het lichaam van Roberto Calvi, een voormalig Italiaans bankier, werd aangetroffen aan een van de bogen. Aan zijn lichaam waren vijf stenen vastgemaakt en in zijn zakken zat een slordige $14.000 in drie verschillende valuta.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour met kleine groep: historische pubwandeling door Londen

59 beoordelingen

Ontdek oude kroegen en literaire dranklokalen tijdens deze drie uur durende pubwandeling. U wandelt in het gebied rond de City of London en u bezoekt hier ten ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: 3 uur
Van USD 35,73