Londen bezienswaardigheden Alles weergeven 

Albert Memorial

2 beoordelingen

Met spitse torens, gedetailleerde beeldhouwkunst en een centraal kruis van 53 meter hoog, is Albert Memorial zonder twijfel een van de meest indrukwekkende monumenten van Londen. Het is ook niet te missen, want het staat trots aan de zuidelijke invalsweg naar Kensington Gardens, tegenover de al even grootse Royal Albert Hall.

Het monument werd in 1872 door Koningin Victoria ingewijd en is een eerbetoon aan haar geliefde echtgenoot, Prins Albert. Die overleed in 1861 onverwacht aan tyfus, slechts 42 jaar oud. Hij liet zijn vrouw somber en bedroefd achter. Het meesterlijke gotische ontwerp is van Sir George Gilbert Scott. Een verguld beeld van Albert houdt de catalogus van de Grote Tentoonstelling van 1851 vast. De beelden eromheen laten de grootste interesses van de prins zien, namelijk techniek, landbouw, handel en kunst, terwijl het beeldhouwwerk op de voet van het monument afbeeldingen omvat van 178 kunstenaars, dichters en muzikanten.

Tours en tickets

Alles weergeven

Klassieke fietstocht door het centrum van Londen

62 beoordelingen

Ontdek enkele van de belangrijkste historische gebouwen ter wereld tijdens deze 3 uur durende fietstocht door het centrum van Londen. Volg uw gids terwijl u ...  Meer info

  • Locatie: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 33,63