Viator

Lissabon aanbevelingen Alles weergeven 

Lissabon UNESCO Werelderfgoed

Door Viator, July 2017

56 beoordelingen

Lissabon heeft twee plekken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De opvallende Toren van Belém is symbool van de zeemacht van Portugal in de 16de eeuw en staat op de oever van de rivier de Taag. De bouw werd voltooid in 1519 en was bedoeld als herinnering aan de ontdekkingen van Vasco da Gama.

Die ontdekkingen waren ook de inspiratie voor de bouw van het klooster Mosteiro dos Jerónimos (patroonheilige van schippers). Het gebouw, dat ook op de Werelderfgoedlijst staat, stond ooit aan de rivieroever, deze ligt nu verderop. Het klooster is een lofzang op de Gotische architectuur van de Portugese Gouden Eeuw. De gebouwen zijn versierd met houtsnijwerk en motieven over zeevaart.

Rond Lissabon liggen veel plekken met internationale betekenis. Het hele heuveldorp Sintra is als UNESCO-plek aangewezen. Het witstenen Nationaal Paleis met rood dak stamt uit de 14de eeuw en in de kamers vind je de mooiste collectie van Azulejo keramieken tegels.

Tours en tickets

Alles weergeven

Tour met GoCar en GPS door Lissabon

3 beoordelingen

Ontdek Lissabon op een unieke en spannende manier - met de GoCar! De GoCar is makkelijk en leuk om te rijden, en wordt geleid door GPS (Global Positioning ...  Meer info

  • Locatie: Lissabon, Portugal
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 23,93