Krakau bezienswaardigheden Alles weergeven 

Pools Luchtvaartmuseum

Het Pools luchtvaartmuseum is gevestigd op wat ooit een regionale luchthaven was. U treft hier oude vliegtuigen, motoren en luchtvaartgeschiedenis aan. Het militaire vliegveld waar het museum te vinden is, is een van de oudste ter wereld. Het werd in 1912 door het Oostenrijks-Hongaarse rijk aangelegd. Het werd al gauw gebruikt om troepen te trainen en vliegtuigen te repareren tijdens de oorlog. Tot de Tweede Wereldoorlog was het een belangrijke basis van de Poolse luchtmacht. Tijdens de oorlog werd het door de Duitsers gebruikt om het Oostfront te bevoorraden.

De redelijk grote collectie bestaat uit meer dan 200 vliegtuigen, waaronder diverse unieke en vrij zeldzame modellen uit de Eerste Wereldoorlog, en een grote collectie met archiefmateriaal en foto’s. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat CNN dit museum als achtste op de lijst van beste luchtvaartmusea ter wereld heeft gezet.

Tours en tickets

Alles weergeven

Officiële Krakaupas voor musea en vervoer

3 beoordelingen

Profiteer van gratis toegang tot de beste musea van Krakau en van gratis vervoer met het bus- en tramnetwerk met de Krakaupas voor musea en vervoer. U kunt ...  Meer info

  • Locatie: Krakau, Polen
  • Duur: Pas voor 2 of 3 dagen
Van USD 29,61