Viator

Krakau bezienswaardigheden Alles weergeven 

Kasteel Pieskowa Skala

23 beoordelingen

Er zijn slechts drie kastelen in Polen die geheel intact gebleven zijn. Een daarvan is het Renaissancekasteel Pieskowa Skała. Het ligt aan de Adelaarsnestroute, een schilderachtige route langs middeleeuwse kastelen en wachttorens die als verdediging werden gebouwd tussen Częstochowa en Krakau in Malopolska.

Het geheel ligt in het Nationaal Park Ojców en wordt omringd door prachtige formele tuinen. Het kasteel is een van de mooiste voorbeelden van de Renaissance architectuur in Polen. Hoewel het een verdedigingsfort was van Casimir de Grote in de 14de eeuw, kreeg het kasteel pas tweehonderd jaar later de huidige mooie gevel. Toen werden namelijk de loggia van twee verdiepingen met balkon, de uivormige klokkentoren, een kapel en een tuin met zuilengang toegevoegd. Aan de achterzijde is nog steeds het middeleeuwse fort te herkennen, dat trots op de rotsen staat met uitzicht over de riviervallei van de Prądnik.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour Nationaal park van Ojcow vanuit Krakau

In Krakau ziet u een andere kant van Polen tijdens deze dagtrip met gids naar het nationaal park Ojcow. Dompel uzelf onder in de weelderig groene bossen, ...  Meer info

  • Locatie: Kraków, Polen
  • Duur: 5 uur
  • Taal: Engels
Van USD 65,02