Krakau bezienswaardigheden Alles weergeven 

Jozef Mehoffer Huis

Jozef Mehoffer wordt vaak beschouwd als een van de beste kunstenaars van Polen. Hij was een leerling van Jan Matejko en was een getalenteerd glas-in-lood kunstenaar. Zijn werken zijn tegenwoordig in talloze kerken in zowel Krakau als Galicia te bewonderen. In dit huis leefde en werkte hij tot zijn dood in 1946, samen met andere kunstenaars van de Młoda Polska-beweging (Jong Polen) tijdens de overgang van de 19de naar de 20ste eeuw.

Het huis is nog steeds versierd met de smaakvolle art deco-meubels van Mehoffer, evenals Japanse schatten, grafische snuisterijen en indrukwekkende kunstwerken. Het biedt daarom een authentieke kijk in hoe het burgerlijke leven er in die tijd uit zag. Het lijkt haast een tijdmachine. Het huis zelf is in opmerkelijk goede staat en er staan honderden rozenstruiken. Het Jozef Mehoffer Huis is zelfs bekend door het prachtige tuin-café, Meho Café, een van de best bewaarde geheimen van Krakau.

Tours en tickets

Alles weergeven

Officiële Krakaupas voor musea en vervoer

3 beoordelingen

Profiteer van gratis toegang tot de beste musea van Krakau en van gratis vervoer met het bus- en tramnetwerk met de Krakaupas voor musea en vervoer. U kunt ...  Meer info

  • Locatie: Krakau, Polen
  • Duur: Pas voor 2 of 3 dagen
Van USD 29,52