Krakau bezienswaardigheden Alles weergeven 

Jan Matejko Huis

Welkom in de wereld van Jan Matejko! De beroemde kunstenaar, die gerekend wordt tot de bekendste Poolse schilders, wordt geroemd door zijn levendige weergaven van politieke en militaire gebeurtenissen uit de Poolse geschiedenis. Een aantal van zijn bekendste werken zijn de Slag bij Tannenberg, de Eenheid van Lublin, Rejtan, en diverse portretten van Poolse koningen, die in verschillende Nationale Musea in Polen te zien zijn.

Het woonhuis van drie verdiepingen werd door de schilder gebruikt om te wonen en te werken. Het is aan het einde van de 19de eeuw, vlak na zijn dood, omgetoverd tot een biografisch museum. Het huis wordt nog steeds gesierd door kunst die gemaakt is in opdracht van Matejko zelf. Een waardevolle collectie, omdat hij een ware verzamelaar bleek. Honderden objecten en snuisterijen die eigendom waren van Matejko, verzameld door de jaren heen, vormen een relatief kleine maar belangrijke collectie.

Tours en tickets

Alles weergeven

Officiële Krakaupas voor musea en vervoer

3 beoordelingen

Profiteer van gratis toegang tot de beste musea van Krakau en van gratis vervoer met het bus- en tramnetwerk met de Krakaupas voor musea en vervoer. U kunt ...  Meer info

  • Locatie: Krakau, Polen
  • Duur: Pas voor 2 of 3 dagen
Van USD 29,73