Krakau bezienswaardigheden Alles weergeven 

Galerie Poolse Kunst uit de 19de eeuw

Een museum met een passende naam, gevestigd in de beroemde lakenhal Sukiennice in Krakau. Hier is inderdaad Poolse kunst uit de 19de eeuw te zien, met een collectie van duizenden schilderijen en beelden. Het is daarmee de grootste in zijn soort ter wereld. Omdat het vooral bestaat uit donaties van lokale verzamelaars en kunstenaars is de tentoonstelling in verhouding klein vergeleken met andere nationale collecties in de wereld. Op het gebied van Poolse kunst is het echter wel van belang. De diverse kunstwerken zijn verdeeld over vier verschillende zalen met als thema de 19de eeuw. Elk van de zalen is vernoemd naar een Poolse kunstenaar en vertegenwoordigd een bepaalde historische periode.

De Bacciarelli zaal gaat over classicisme, rococo en zelfs late barokschilders als Bacciarelli zelf, Grassi en Krafft, met een grote nadruk op historische en gevechtstaferelen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Officiële Krakaupas voor musea en vervoer

3 beoordelingen

Profiteer van gratis toegang tot de beste musea van Krakau en van gratis vervoer met het bus- en tramnetwerk met de Krakaupas voor musea en vervoer. U kunt ...  Meer info

  • Locatie: Krakau, Polen
  • Duur: Pas voor 2 of 3 dagen
Van USD 28,93