Krakau bezienswaardigheden Alles weergeven 

CRICOTEKA Museum van Tadeusz Kantor

Krakow's CRICOTEKA Museum is een theater, tentoonstellingsruimte en boekwinkel, gewijd aan een bizarre vorm van experimenteel theater en de plaatselijke man die het in 1955 oprichtte: de avant-garde en controversiële toneelschrijver, ontwerper, regisseur en kunstenaar Tadeusz Kantor. Bezoekers treffen in het museum bizarre theatersets aan met griezelige mannequins, marionetten en kostuums. Er is ook een galerie met het werk van Kantor in Ulica Sienna, waar zijn theaterbedrijf Cricot 2 gevestigd was, met daarnaast regelmatig tijdelijke exposities van kunst die geïnspireerd zijn op zijn ideeën.

Een bezoek aan het museum is een heel andere ervaring in vergelijking met de historische monumenten en gebouwen van Krakow. Het laat een modernere kant van de stad zien. Bezoekers zullen genieten van de moderne architectuur van het museum. Het is een voormalig energiestation dat is omgetoverd tot een tentoonstellingsruimte aan de rivier met een combinatie van roestig ijzer en zwart glas. Het biedt prachtige uitzichten over de stad en de rivier de Wisla.

Tours en tickets

Alles weergeven

Officiële Krakaupas voor musea en vervoer

3 beoordelingen

Profiteer van gratis toegang tot de beste musea van Krakau en van gratis vervoer met het bus- en tramnetwerk met de Krakaupas voor musea en vervoer. U kunt ...  Meer info

  • Locatie: Krakau, Polen
  • Duur: Pas voor 2 of 3 dagen
Van USD 29,77