Viator

Istanboel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Bosporus (Straat van Istanboel)

54 beoordelingen

De Bosporus, ook wel de Straat van Istanboel, doet niet alleen dienst als de grens tussen Europa en Azië, maar is ook een van de mooiste plekken van heel Turkije. Er is prachtig groen, paleizen, parken en niet te vergeten de adembenemende kustlijn. De Bosporus heeft meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken.

Een van de bekendste attracties, het Dolmabahçepaleis is een van de belangrijkste en grootste bouwwerken uit het Ottomaanse Rijk. Met meer dan 240 kamers en 43 gangen was dit het politieke middelpunt van Turkije, in de periode van 150 jaar voor de val van het koninkrijk.

Mocht je de prachtige omgeving willen bekijken dan zijn de parken Emirgan en Macka de mooiere plekken. Emirgan heeft vooral veel waterrijke plekken met vijvers, watervallen en de Bosporus zelf, terwijl Macka vanuit een vallei-achtige omgeving een prachtig uitzicht over de Bosporus biedt.

Tours en tickets

Alles weergeven

Boottocht over de Bosporus, en Egyptische Bazaar in Istanboel

163 beoordelingen

Verken het aromatische doolhof van kraampjes van de kruidenbazaar in Istanboel en ga vervolgens aan boord van een rondvaartboot voor een tochtje over de ...  Meer info

  • Locatie: Istanboel, Turkije
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels
Van USD 40,00

Istanbul Sightseeing Pass met hop-on hop-off bustour

17 beoordelingen

Bespaar tijd en geld op de grootste bezienswaardigheden in Istanboel met een 3- of 7-daagse toeristenpas voor Istanboel. Deze uitgebreide sightseeingpas geeft ...  Meer info

  • Locatie: Istanboel, Turkije
  • Duur: Pas voor 3 of 7 dagen (afhankelijk van uw selectie)
Van USD 178,95