Istanboel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Bosphorus Bridge

349 beoordelingen

De Bosporusbrug is een van de twee bruggen die over de Bosporus liggen en het Europese en Aziatische deel van Istanboel met elkaar verbinden. De brug loopt van Ortaköy aan de Europese kant naar Beylerbeyi aan de Aziatische zijde en wordt ook wel de Eerste Bosporusbrug genoemd.

Met 1.560 meter was deze brug de vierde brug in lengte ter wereld toen deze in 1973 in gebruik werd genomen. Het was de eerste brug die Europa en Azië met elkaar verbond sinds de bouw van een brug over de Dardanellen in 480 voor Christus. Tegenwoordig staat de brug op plek 21 van langste hangbruggen ter wereld. In 2007 werd een led-installatie gemonteerd waardoor de brug n zowel ’s avonds als ’s nachts verlicht is. Met een computersysteem wordt elke avond een prachtige lichtshow gepresenteerd.

Hoewel de brug normaal voor voetgangers gesloten is, gaat deze in oktober van elk jaar wel open voor de Istanbul Eurasia Marathon, de enige marathon die van het ene naar het andere werelddeel gaat.

Tours en tickets

Alles weergeven

Big Bus hop-on hop-off tour door Istanboel

61 beoordelingen

Er is geen betere manier om Istanboel te verkennen dan vanuit een hop-on hop-off bus. Zie de beste bezienswaardigheden van de stad met deze uitgebreide tour ...  Meer info

  • Locatie: Istanboel, Turkije
  • Duur: Varieert
Van USD 39,09