Granada bezienswaardigheden Alles weergeven 

La Ermita de San Miguel Alto

Granada heeft heel veel plekken met prachtig uitzicht, maar er is er één die daar letterlijk en figuurlijk bovenuit steekt. La Ermita de San Miguel Alto ligt op een van de heuvels ten noordwesten van Granada. De kleine kerk biedt uitzicht over de hele stad, vanaf de wijk Albaicín naar het fort Alhambra en zelfs tot de vaak met sneeuw bedekte bergen in de verte.

De Ermita stamt uit 1671, toen het werd gebouwd op de plek van een voormalige Islamitische toren. De kerk werd tijdens de Franse bezetting in de 19de eeuw verwoest en later weer opgebouwd. Tegenwoordig is het een nederige, schattige plaats van aanbidding. Het gebouw heeft een simpele gevel met één balkon en een zeer uitgebreid uitzicht over de omgeving. Hoewel de kerk momenteel niet aan de binnenzijde te bekijken is, zijn de uitzichten en de rust alleen al de moeite van een uitstapje bergopwaarts waard.

Tours en tickets

Alles weergeven

Safaritour in 4x4 door de Sierra Nevada in Granada

20 beoordelingen

Ontdek de meest verborgen uitkijkpunten van de Sierra Nevada in Granada op deze op uw wensen afgestemde 4x4-tour. Onder leiding van een lokale gids komt u ...  Meer info

  • Locatie: Granada, Spanje
  • Duur: 5 uur
  • Taal: Engels
Van USD 65,49