Gent bezienswaardigheden Alles weergeven 

Graslei en Korenlei

De middeleeuwse kades van Graslei en Korenlei liggen tegenover elkaar aan de grachten van de rivier Leie en waren oorspronkelijk onderdeel van de levendige stadshaven Tusschen Brugghen. Aan de oevers staat zeldzame architectuur, namelijk de mooiste gilde- en pakhuizen met geveltjes van België, uit de periode 1200 – 1600. Ze werden gebouwd door rijke kooplui, die hun geld verdienden met handel. De straten worden verbonden door de Sint-Michielsbrug, waarvandaan u de gevelhuizen het beste kunt bekijken. Hoewel de huizen flink gerenoveerd zijn hebben ze altijd hun allure behouden.

Aan het Graslei liggen veel restaurants aan het water met op de achtergrond die schitterende gevelhuizen. De oudste daarvan is Het Spijker op nummer 10. Andere sierlijke gevels zijn die van de gildehuizen van de beeldhouwers, de vrije bootsmannen, de graanweegschalen en voormalige douane.

Tours en tickets

Alles weergeven

Begeleide boottocht in Gent

6 beoordelingen

Geniet van een 40 minuten durende begeleide boottocht in het historische hart van Gent met live uitleg. Vertrek is vanaf één van de mooiste plekjes ...  Meer info

  • Locatie: Gent, België
  • Duur: 40 minuten
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 8,70