Viator

Gent bezienswaardigheden Alles weergeven 

Centrum van Gent

Gent is het best bewaarde geheim van België, een wereldse universiteitsstad met imposante kerken, topmusea en een aantal van de mooiste middeleeuwse bouwwerken van Europa. Neem daarbij de levendige cultuur, de vele late-night bars, restaurants, clubs en luxe hotels, kortom deze stad mag u niet missen.

De voetgangerszone van de stad is gecentreerd rond de Korenmarkt, die in de middeleeuwen het marktplein was. Hier staan de belangrijkste bezienswaardigheden als het sierlijke Stadhuis, de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk en het Belfort, allemaal op kleine loopafstand van elkaar. Iets ten noorden van de Korenmarkt vindt u de rivier de Leie. Deze is als gracht omgebouwd en heeft middeleeuwse kades aan de Graslei en de Korenlei. Deze stroomt door Gent op weg naar de rivier de Schelde en een netwerk van grachten in de richting van de haven. Dichtbij ligt het geduchte kasteel Gravensteen op een splitsing in de Leie met daarachter Patershol, een wijk met smalle straatjes vol met 17de-eeuwse ambachtelijke huisjes.

Tours en tickets

Alles weergeven

Brussel Super Saver: sightseeingtour in Brussel, halfdaagse trip naar Antwerpen, dagtrip naar Gent en Brugge

69 beoordelingen

Deze Brussel Super Saver combineert drie populaire tours voor één kortingsprijs. Geniet van twee dagen vol avontuur! Breng de eerste dag door met ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: 2 dagen
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 133,25