Duitsland bezienswaardigheden Alles weergeven 

Attagrot

De Attagrot staat ook bekend als de Attendorner Druipsteengrot en is te vinden in Attendorn, Duitsland. Het is de grootste druipsteengrot van het land. U vindt er talloze stalagmieten en stalactieten die van het plafond lijken te druppelen. Bezoekers kunnen wandelen door de natuurlijke doorgang van 80 meter onder de grond. Het is leuk om voor te stellen waar de bijzondere formaties op lijken: mensen, dieren, kastelen of wat u ook maar kunt verzinnen.

U wordt meegenomen naar een bizarre, maar ook prachtige wereld van stalactieten en stalagmieten, in de vorm van gordijnen, pilaren en bomen. Het hoogtepunt is het bijzondere Kristallpalast, een kamer die doet denken aan een kristallen paleis. Deze natuurlijke attracties zouden al meer dan 400 miljoen jaar oud zijn, gevormd door water dat rijk was aan kalk dat over de rotsen sijpelde. De Attagrot zou ook therapeutische eigenschappen hebben voor bepaalde kwalen als astma, bronchitis en slapeloosheid.

Tours en tickets

Alles weergeven

Atta Dripstone Cave en Braunfels Castle Tour vanuit Frankfurt

1 beoordeling

Stap in een wereld van stalagmieten en stalactieten in de Atta-grot - de grootste druipsteengrot van Duitsland - en bezoek dan het middeleeuwse kasteel van ...  Meer info

  • Locatie: Frankfurt, Duitsland
  • Duur: 8 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 217,74