Florence bezienswaardigheden Alles weergeven 

Boboli-tuinen

54 beoordelingen

Achter het enorme Palazzo Pitti liggen de grote Boboli-tuinen. Zowel het paleis als de tuinen waren ooit het privédomein van de familie Medici, die heersten over Florence. Nu zijn ze beide opengesteld voor het publiek.

De Boboli-tuinen zijn niet alleen een mooi voorbeeld van een Italiaanse tuin uit de 16de eeuw, ze waren ook nog eens een van de eersten in deze stijl. Naast de keurige gazons, bloeiende planten en fonteinen, die je in een tuin kunt verwachten, staat er ook een mooie verzameling van 16de-18de-eeuwse beelden, verspreid over het gehele terrein.

De Boboli-tuinen werden oorspronkelijk aangelegd voor de vrouw van Cosimo I de’ Medici. Dit gebeurde vanaf 1540, waarna de tuinen later die eeuw en in de 17de eeuw verder werden uitgebreid. Noemenswaardige kenmerken zijn paden met bomen, grotten met beelden en een amfitheater met in het midden een Egyptische obelisk.

Tours en tickets

Alles weergeven

Dagtocht naar Florence vanuit Rome per hogesnelheidstrein

115 beoordelingen

Breng een dag door in Florence met deze dagtocht per hogesnelheidstrein vanuit Rome. De ervaring begint als u wordt opgehaald bij uw hotel, waarna u in ...  Meer info

  • Locatie: Rome, Italië
  • Duur: 12 uur
  • Taal: Engels
Van USD 212,05