Florence bezienswaardigheden Alles weergeven 

Basilica di San Lorenzo

126 beoordelingen

De Basilica di San Lorenzo heeft elementen die je niet in een kerk verwacht. Maar het ontwerp is wel van een oorspronkelijk inwoner van Florence, namelijk Michelangelo.

In de 15de eeuw was dit de kerk van de familie Medici. Hun graftombes vind je in de Nieuwe Sacristie (ook ontworpen door Michelangelo), waar ze zijn opgesierd met zijn beeldhouwwerk. De twee belangrijkste tombes zijn van Lorenzo en Giuliano Medici. De tombe van Lorenzo is voorzien van figuren die schemering en dageraad voorstellen, terwijl die van Giuliano afbeeldingen van dag en nacht heeft.

Een verrassende plek is de Biblioteca Medicea Laurenziana, ook van de hand van Michelangelo. De indrukwekkende stenen wenteltrap leidt naar een grote leeszaal, waar zelfs de tafels door Michelangelo zijn ontworpen. Andere stukken in de Basilica of San Lorenzo zijn bronzen werken van Donatello en een altaar van Fra Filippo Lippi. Er zijn combikaarten verkrijgbaar voor zowel de kerk als de bibliotheek.

Tours en tickets

Alles weergeven

Florence per Segway

205 beoordelingen

Glijd door de straten van Florence op het coolste paar wielen van de 21ste eeuw: een Segway! Pret gegarandeerd op deze tour langs de talloze pareltjes van deze ...  Meer info

  • Locatie: Florence, Italië
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 70,69
USD 88,36 Bespaar:USD 17,67