Düsseldorf bezienswaardigheden Alles weergeven 

Königsallee

De Köningsallee is zeker een van de mooiste boulevards van Duitsland. Met een aantal designerboetiekjes en luxe warenhuizen aan een rustige met bomen omzoomde gracht is de Königsallee ook de drukste winkelstraat van Dusseldorf. Na de aanleg in 1802 heette de Königsallee in eerste instantie Kastanienallee. De straat werd hernoemd als eerbetoon aan koning Friedrich Wilhelm IV in 1848, als excuus voor een berucht incident waarbij inwoners van Dusseldorf zijn koets bekogelden met paardenpoep.

Tegenwoordig is de beroemde winkelstraat beter bekend onder de bijnaam ‘Kö’ en is het een populaire plek voor zowel inwoners als toeristen. Er is een heel aantal winkels, restaurants en cafés met voor elk wat wils. Naast een indrukwekkend aantal prominente designeroutlets en sieraadwinkels is de Kö de thuisbasis van winkelcentrum Sevens, warenhuis Kaufhof Kö en een aantal 5-sterrenhotels. Veel bezoekers zoeken even de rust op tijdens een wandeling onder de kastanjebomen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour: Tour langs de hoogtepunten van Düsseldorf

Bewonder de Rijnstad Düsseldorf en leer alles over de geschiedenis dankzij uw chauffeur/gids. Het reisplan van deze twee uur durende tour kan naar wens ...  Meer info

  • Locatie: Düsseldorf, Duitsland
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 91,58