Dublin bezienswaardigheden Alles weergeven 

Glasnevin Cemetery Museum

139 beoordelingen

Het Glasnevin Cemetery in Dublin staat vol Keltische kruizen en een grote ronde toren. De begraafplaats werd geopend in 1832 en er werden mensen van alle geloven begraven. Dat was bijzonder in een tijd dat katholieken niet op protestantse begraafplaatsen mochten worden begraven.

Er liggen meer dan 1,5 miljoen personen begraven, waaronder Daniel O’Connell, de politiek leider die de begraafplaats stichtte, en Michael Collins, een Ierse revolutionair die 100 jaar na zijn dood nog steeds verse bloemen op zijn graf krijgt.

De begraafplaats ligt naast de National Botanic Gardens en er zijn regelmatig rondleidingen van 1,5 uur. Op het terrein ligt ook het bekroonde museum, waar meer informatie te vinden is over de sociale en politieke geschiedenis van Ierland. Dit alles is opgebouwd rond de levensverhalen van de mensen die er begraven liggen. Verken de Milestone Gallery, een interactieve, digitale tijdlijn van een aantal bekende “bewoners” van Glasnevin Cemetery.

Tours en tickets

Alles weergeven

Rondleiding door Glasnevin Cemetery in Dublin

21 beoordelingen

Beleef Victoriaans Dublin tijdens een 1,5 uur durende wandeling door het Glasnevin Cemetery, winnaar van het Certificaat van uitmuntendheid van TripAdvisor in ...  Meer info

  • Locatie: Dublin, Ierland
  • Duur: 90 minuten
Van USD 15,40

Dublin Pass inclusief hop-on hop-off tour en toegang tot meer dan 30 attracties

117 beoordelingen

Krijg gratis toegang tot meer dan 30 topbezienswaardigheden in Dublin voor één voordelige prijs met de Dublin Pass. Krijg gratis toegang tot het ...  Meer info

  • Locatie: Dublin, Ierland
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels
Van USD 68,70