Dublin bezienswaardigheden Alles weergeven 

General Post Office

De naam klinkt niet echt aantrekkelijk, maar zodra je de imposante gevel van het General Post Office (GPO) hebt gezien, denk je daar heel anders over. Dan zie je een versierde zuilengalerij met beeldhouwwerken en opvallende beelden.

Het monumentale gebouw in O'Connell Street werd gebouwd tussen 1815 en 1818 als hoofdkantoor van de Ierse posterijen. Het is een ontwerp van Francis Johnston, die koos voor een Grieks-revival thema met 17 meter hoge Grieks-Romeinse zuilen en een serie kenmerkende pilaren naast de ingang. Op het dak staan trots de beelden van Hibernia (Godin van Ierland), Fidelity en Mercury (Boodschapper van de Goden). Deze zijn gemaakt door beeldhouwer John Smyth.

Het GPO is niet zo maar een gebouw. Het heeft een opmerkelijke geschiedenis. Het werd tijdens de Paasopstand van 1916 gebruikt als hoofdkwartier van de opstandelingen. Op de trappen voor het gebouw riep Patrick Pearse de republiek uit in aanloop naar hun overwinning.

Tours en tickets

Alles weergeven

Stadswandeling door Dublin

70 beoordelingen

Maak een wandeling door de stad Dublin met een lokale gids om ervoor te zorgen dat u niets mist van de meest populaire bezienswaardigheden van Dublin. Bekijk ...  Meer info

  • Locatie: Dublin, Ierland
  • Duur: 2 uur
  • Taal: Engels
Van USD 16,70

Dublin City Highlights-fietstour

13 beoordelingen

Ontdek de rijke geschiedenis, de folklore, de prachtige gebouwen en de unieke sfeer van Dublin, met de fietstocht met gids. Ervaar de energie, geschiedenis, ...  Meer info

  • Locatie: Dublin, Ierland
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 32,81