Dubai bezienswaardigheden Alles weergeven 

Sharjah

14 beoordelingen

Sharjah, ook wel “Parel van de Golf”, is het derde emiraat in grootte. Het heeft zowel een kuststrook aan de Perzische Golf als aan de Golf van Oman. De stad, vlak bij Dubai, werd in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot Arabische Cultuurhoofdstad. Die titel is door de vele culturele bezienswaardigheden, van antieke markten tot moderne kunstmusea, nog steeds actueel.

De meeste bezoekers beginnen hun tocht in the Heritage district, dichtbij het Corniche. In dit oude centrum is het Sharjah Museum van Islamitische Beschaving en het prachtig gerestaureerde Al Hisn Fort te vinden. Ook zie je er de markt Souq al-Arsah, waarvan gezegd wordt dat het de oudste markt van de Emiraten is.

Vanuit Dubai is een trip naar Sharjah alleen al de moeite waard voor een bezoek aan de Al Markazi Souk (Blauwe Markt). Hier staan 600 kramen op meerdere verdiepingen met kleren, souvenirs en huishoudartikelen. De markt wordt beschouwd als een van de beste plekken om een Perzisch tapijt te kopen.

Tours en tickets

Alles weergeven

Privétour: hoogtepunten van de stad Sharjah

1 beoordeling

Ontdek de ongelooflijke geschiedenis en cultuur van Sharjah tijdens een trip van een halve dag vanuit Dubai, onder leiding van een privégids! De ...  Meer info

  • Locatie: Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  • Duur: 4 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 55,40

Sightseeingtour naar de stad Sharjah - de Parel van de Golf

53 beoordelingen

Verken de 'Parel van de Golf' tijdens deze tour vanuit Dubai naar Sharjah, de op twee na grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Er wachten u ...  Meer info

  • Locatie: Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  • Duur: 4 uur 30 minuten
  • Taal: Engels
Van USD 27,15
USD 38,79 Bespaar:USD 11,64