Caen aanbevelingen Alles weergeven 

Reistips voor 3 dagen Caen

Door Viator, April 2015

45 beoordelingen

Veel bezoekers van Normandië gebruiken Caen als uitgangspunt voor trips naar de monumenten en musea over de Tweede Wereldoorlog. Maar in Caen zelf is ook genoeg te doen. Je kunt er prima een weekend verblijven, ook als oorlogsgeschiedenis niet je ding is. Ook wanneer je de monumenten eenmaal gezien hebt en je zoekt nog meer afwisseling is Caen een prima plek.

Volg de sporen van de heerschappij van Willem de Veroveraar met een bezoek aan de Abbaye aux Hommes (waar hij is begraven), de Abbaye aux Dames en het ommuurde Kasteel van Caen, met de goed bewaard gebleven vestingmuur en binnengebouwen. Hier vind je ook de uitgebreide geschiedenis van de regio in het Musée de Normandie.

De kust van Normandië en de geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog is gemakkelijk te bereiken vanuit Caen. Maar ook aan de oostkant van de stad zijn een groot aantal bezienswaardigheden te vinden.

Tours en tickets

Alles weergeven

Toegangskaartje met optionele audiogids tot het Mémorial de Caen

6 beoordelingen

Onderneem een ongelooflijk indrukwekkende reis terug in de tijd in het Mémorial de Caen, het meest uitgebreide museum over de Tweede Wereldoorlog in ...  Meer info

  • Locatie: Caen, Frankrijk
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 23,55

D-Day-tour inclusief rondleiding door het Mémorial de Caen Museum, lunch en de landingszones van D-Day

92 beoordelingen

Breng een indrukwekkende dag door met een bezoek aan het Mémorial de Caen-museum en een tour langs de historische locaties van D-Day, zoals Omaha Beach en ...  Meer info

  • Locatie: Caen, Frankrijk
  • Duur: 10 uur
  • Taal: Engels
Van USD 155,81