Boekarest bezienswaardigheden Alles weergeven 

Templul Coral

Een van de eerste synagogen in Boekarest was de Templul Coral. Deze werd voltooid in 1857 door de architecten Enderle en Freiwald. Het is een replica van de grote synagoge Leopoldstadt-Tempelgasse in Wenen en heeft een gevel die bestaat uit Moorse versieringen in geel-rode steenpatronen. Een rijke Joodse gemeenschap ontstond halverwege de 16de eeuw maar kon het nooit helemaal vinden met de Roemeense buren. In 1593 werden velen gedood tijdens een opstand tegen de Ottomaanse overheersers. De onrust hield een aantal eeuwen aan.

Een aantal jaren na de bouw van de Templul Coral werd het bij een plundering verwoest en in 1866 herbouwd. Zelfs na de vernietiging bleef de Joodse gemeenschap groeien. Rond 1930 waren er bijna 75.000 Joden, terwijl de plunderingen en rassenmoorden doorgingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alle synagogen in Boekarest gesloten en duizenden Roemeense Joden werden de dood ingejaagd in Transnistrië en Bessarabië.

Tours en tickets

Alles weergeven

Joodse wandeling wandeltocht Boekarest

1 beoordeling

Ga met ons op pad voor een 3 uur durende wandeling door de voormalige Joodse wijk van Boekarest om de geschiedenis van de joden in Roemenië, hun erfgoed, ...  Meer info

  • Locatie: Boekarest, Roemenië
  • Duur: 3 uur
  • Taal: Engels
Van USD 22,67