Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

355 beoordelingen

Brussel heeft een aantal topmusea en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België horen daar zeker bij. De vier belangrijkste galerieën hiervan liggen naast elkaar aan het Koningsplein. De Old Masters, Museum Modern en het Fin-de-Siècle zijn ondergronds verbonden met het Magrittemuseum.

De vernieuwde tentoonstellingen tonen Belgische kunst vanaf de Vlaamse Primitieven in de 14de eeuw tot de Surrealisten in de 20ste eeuw. In de Old Masters zie je werken van Hans Memling, Hieronymus Bosch, Pieter Brueghel de Oude en Lucas Cranach. Bij de buren worden momenteel de moderne kunstcollecties opnieuw georganiseerd. Een kleiner aantal werken van bijvoorbeeld Van Gogh en Delvaux is nu te zien in een wisselende samenstelling. Het Magrittemuseum opende in 2009 en beschikt over de grootste collectie van de Belgische meester René Magritte ter wereld. Onder de meer dan 200 werken is ook het schilderij “Het rijk der lichten” en diverse beelden, schetsen, foto’s en muziekstukken.

Tours en tickets

Alles weergeven

Brussel hop-on hop-off tour

355 beoordelingen

Zie het beste van Brussel op een gemakkelijke en handige hop-on hop-off sightseeing tour! De perfecte doe-het-zelf sightseeingtour in Brussel! Met de hop-on ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Flexibel
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 29,53