Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Hallepoort

1 beoordeling

De Hallepoort is het enige dat nog over is van de tweede verdedigingsmuur van de stad. Daarmee is het een van de oudste bouwwerken van Brussel. Met een ophaalbrug en gracht moest dit gebouw vanaf 1381 de stad verdedigen. Hoewel de andere bouwwerken uit die periode uiteindelijk allemaal verwoest werden, werd de Hallepoort als gevangenis gebruikt. Daarom staat dit pronkstuk uit vervlogen tijden nog fier overeind. De steenstructuur en stijl van de toren doen direct terugdenken aan de Middeleeuwen.

Het museum vertelt alles over de versterking, geschiedenis en folklore van de stad. Diverse wapens en munitie zijn te zien, waaronder de parademunitie van landvoogd Albrecht VII van Oostenrijk. Ook leren bezoekers hier alles over handelsgilden en de gevechten die de geschiedenis van Brussel getekend hebben. Drie verdiepingen hoger, via een wenteltrap, kom je bij de kantelen, waar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

Tours en tickets

Alles weergeven

De Brussels Card met optioneel openbaar vervoer van STIB

62 beoordelingen

De Brussels Card is uw toegangsbewijs tot meer dan 30 musea in Brussel. Van chocolade tot stripboeken en van Magritte tot muziek, er is altijd wel een museum ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 30,92