Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Museum van de stad Brussel

Achter de gevel van een donker, grijs neogotisch gebouw gaat een collectie schuil, waarmee de geschiedenis van de stad Brussel verteld wordt. Dit complexe gebouw is ook bekend als het Broodhuis of Maison du Roi (Koningshuis) en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De naam Broodhuis verwijst naar de bestemming die het gebouw in de 13de eeuw had.

Vanaf het ontstaan van de stad, via de Middeleeuwen naar de huidige tijd, wordt de geschiedenis van de stad getoond aan de hand van wandtapijten, schilderijen, beelden en foto’s. Altaarstukken, porselein en zilverwerk maken de historische collectie compleet. De tentoonstellingen laten alle facetten van de hoofdstad zien, zoals stedelijke ontwikkeling, politiek en het culturele leven. Bekijk de stad in 3D met schaalmodellen die verschillende perioden van de stad weergeven. Een bijzonder onderdeel is de collectie kledingstukken van het beeldje Manneken Pis, bestaande uit wel 800 verschillende sets.

Tours en tickets

Alles weergeven

De Brussels Card met optioneel openbaar vervoer van STIB

62 beoordelingen

De Brussels Card is uw toegangsbewijs tot meer dan 30 musea in Brussel. Van chocolade tot stripboeken en van Magritte tot muziek, er is altijd wel een museum ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 31,02