Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Mini-Europe

8 beoordelingen

Als je niet zo veel tijd hebt in Brussel, kun je in sneltreinvaart langs de hoogtepunten van de landen van de Europese Unie. In Mini-Europe staan namelijk 350 schaalmodellen van de grootste bezienswaardigheden van heel Europa op een schaal van 1 op 25. Je ziet er onder andere de Eiffeltoren, de Big Ben, de grachten van Venetië en het Acropolis.

Kinderen kunnen op een leerzame manier meer te weten komen over de landen van de Europese Unie en hun geschiedenis. Interactieve schermen bij de schaalmodellen geven details over onderdelen van het gebouw, er rijden treinen langs, je hoort klokken luiden en er klinken volksliederen. De vulkaan Vesuvius barst uit, de Berlijnse Muur stort in en stierenvechters gaan de strijd aan in een Spaanse arena.

Met de uitbreiding van de Europese Unie komen er ook nieuwe schaalmodellen bij. Zo zijn onlangs de St Mark’s Church van Zagreb in Kroatië en een voorstelling van de troonopvolging van Koning Filip van België toegevoegd.

Tours en tickets

Alles weergeven

Mini-Europe - miniatuurstad met belangrijke Europese gebouwen

37 beoordelingen

Elk land in Mini-Europe heeft zo zijn eigen charme. In het miniatuurpark Mini-Europe krijgt u daarvan een voorproefje. U ziet een aantal van de beroemdste ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
Van USD 18,36

De Brussels Card met optioneel openbaar vervoer van STIB

62 beoordelingen

De Brussels Card is uw toegangsbewijs tot meer dan 30 musea in Brussel. Van chocolade tot stripboeken en van Magritte tot muziek, er is altijd wel een museum ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 30,79