Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

MOOF Museum

Het MOOF Museum, oftewel het Museum of Original Figurines, is een museum over strips. In het museum zijn bekende stripfiguren, collector’s items, originele stripboeken en tekeningen te zien. Er zijn meer dan 650 figuren en originele objecten te zien, maar de totale collectie van het museum bestaat uit zo’n 3.500 stukken. Daarmee is het een van de grootste verzamelingen van stripitems ter wereld. Het museum heeft items van Belgische striphelden zoals Kuifje en de Smurfen, maar ook Amerikaans materiaal, manga en meer. De figuren zijn samen met de originele tekeningen, waarin ze van oorsprong in stonden, tentoongesteld.

Het MOOF Museum heeft voor elk wat wils, of je nu een hartstochtelijk stripliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar deze kunstvorm. In het museum kun je terug naar je jeugd, van alles leren over strips die je nog niet kent en werken uit alle delen van de wereld bewonderen.

Tours en tickets

Alles weergeven

De Brussels Card met optioneel openbaar vervoer van STIB

62 beoordelingen

De Brussels Card is uw toegangsbewijs tot meer dan 30 musea in Brussel. Van chocolade tot stripboeken en van Magritte tot muziek, er is altijd wel een museum ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 30,79