Brussel bezienswaardigheden Alles weergeven 

Museum voor brieven en manuscripten van Brussel

Wat hebben de groten der aarde tegen elkaar en tegen zichzelf gezegd? Wat dachten ze echt? Ontdek het in deze tentoonstelling van brieven, manuscripten en andere teksten, die zijn geselecteerd vanwege hun historische belang. Ze geven meer inzicht in het leven van deze bekendheden en begrip voor hun daden en werk. Persoonlijke brieven laten een stukje van het privéleven van publieke personen zien. Het museum heeft ruim 140.000 teksten van prominente figuren, zoals koningen, keizers, schrijvers, schilders, muzikanten, politici en uitvinders. Allemaal hebben ze een deel van de wereldgeschiedenis bepaald.

De permanente tentoonstelling bestaat uit vier delen: kunst, geschiedenis, literatuur en wetenschap. Er is bladmuziek van Mozart en Beethoven, ansichtkaarten van de hand van Picasso, proefschetsen van Matisse, originele manuscripten van Charles Dickens en Ernest Hemingway en brieven die geschreven zijn door onder andere Karel de Grote en Winston Churchill.

Tours en tickets

Alles weergeven

De Brussels Card met optioneel openbaar vervoer van STIB

62 beoordelingen

De Brussels Card is uw toegangsbewijs tot meer dan 30 musea in Brussel. Van chocolade tot stripboeken en van Magritte tot muziek, er is altijd wel een museum ...  Meer info

  • Locatie: Brussel, België
  • Duur: Varieert
  • Taal: Engels Nederlands
Van USD 31,02